Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

Vater VMT1

Timpani Mallets

Odešleme do 14 dnů
Počet ks:
EAN: 641652057013
30 dní na vrácení zboží
Záruka: 2 roky
Více informací: 800 888 448
Timpani Mallets
Orchestrálne paličky Špeciálne hikorové paličky pre timpani so super tvrdou filcovou hlavou. Typ T1, Ultra Staccato.

Odkaz na stránky výrobce Vater Percussion

Něco o výrobci:
Americká značka Vater v polovině osmdesátých let zahájila výrobu špičkových paliček pro bubeníky a od té doby si získala repekt i uznání mezi bubeníky na celém světě. Vater vyrábí paličky z amerického bílého ořechu (hikor), který je velmi pevný, houževnatý, odolný proti lomu a otřepu, má výborný poměr mezi hmotností a objemem a dobře absorbuje vibrace při úderu. Část dřeva kmene obsahuje jádro které má medově hnědou, značně nestálou barvu, nepatrně kolísavou pevnost a je o něco těžší než zbytek kmene, proto k výrobě Vater používají pouze vrchní vrstvu dřeva bílé barvy v síle 10 - 30 cm, nazvanou běl. Jádrový hikor se používá většinou pod barvu, nebo pro speciální řadu paliček určenou pro trochu razantnější hraní. Druhým materiálem, který Vater používá, je javor cukrový (Acer saccharum). Je relativně lehký - oproti hikoru zhruba o 15 - 20% Jeho odolnost je menší, trpí více na oděr o činely a lom, poměrně dobře absorbuje dynamické rázy a vibrace.

Základem procesu výroby paliček je technologie sušení dřeva za optimálních podmínek, aby materiál získal minimální napětí vláken, přímou strukturu jakož i požadovanou tvrdost. K opracování se používají dřevoobrábějící CNC stroje s několika břity, aby všechny paličky stejné modelové řady měly shodný tvar i rozměry. Poté následuje broušení a jemné leštění. U vybraných modelů ke zvýšení trvanlivosti dřevěných hlaviček paliček robot nanese na hlavičky speciální směs na bázi nylonu. Finálním procesem výroby je povrchová úprava, která nemá za úkol jen to, aby palička dobře vypadala, ale aby vydržela při používání mnohem déle. Závěrem prochází palička několika stupni kontroly kvality; kontroluje se nejprve tvar a struktura pramenů vláken, poté se paličky ještě kontrolují ručně. Počítačové pracoviště třídí paličky podle nastavených parametrů, aby každá z paliček měla totožnou velikost a hmotnost jako ostatní paličky stejného modelu a páruje je podle jejich zvuku, aby tvořily shodný pár na základě zvukové kompatibility. Nakonec jsou baleny do obalů, které snižují potenciální ztrátu vlhkosti při přepravě ke koncovému zákazníku.

Značku Vater používají hráči napříč všemi hudebními žánry, od metalu přes pop, hip hop, jazz, country až po latinu a klasickou muziku. S paličkami Vater hrají muzikanti z kapel Linkin Park, The Offspring, AFI, Maroon 5, Crowded House, Nine Inch Nails, The Police anebo bubeníci z doprovodných kapel interpretů jako jsou Roger Waters, Gwen Stefani, Snoop Dogg, Rihanna, Seal, Beyonce, Sting, Madonna, Jay-Z, Lindsay Lohan.

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba)ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblížDopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.czDopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky)Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS KurýrDopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.czDopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba zavřena
Dnes: 9:00-12:00
Skrýt